کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود؟ + قیمت، مزایا و عوارض
موهای طبیعی و زیبا یکی از مهمترین عوامل زیبایی در چهره افراد است و نقش بسیار مهمی در اعتماد به نفس افراد دارد. ریزش مو یکی از بدترین مشکلاتی است که ممکن است با آن مواجه شوید، اما کاشت مو یکی از روش های موثری است که می تواند جایگزین موهای از دست رفته شما شده و مشکل طاسی را در افراد درمان کند. کاشت مو چگونه انجام می شود؟ روش های کاشت مو چیست؟ قیمت کاشت مو در سال 1402 چقدر است؟ بهترین کلینیک کاشت مو کجاست؟ حتما تا پایان این مقاله مجله سلامت کیوان همراه ما باشید تا بتوانیم به سوالات شما در زمینه کاشت مو پاسخ دهیم.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو درمانی است که در آن جراح پلاستیک یا پزشک متخصص درماتولوژی و مراقبت های زیبایی فولیکول های مو را به پوست سر متقاضی منتقل می کند. با این روش معمولاً جراح موها را از پشت یا کناره های سر به جلو یا بالای سر منتقل می کند یا از روش کاشت مو استفاده می کند. همچنین کاشت مو معمولا در کلینیک های زیبایی با بی حسی موضعی انجام می شود، بنابراین بعید است که در حین عمل دردی احساس کنید. (1)
کاشت مو یک عمل سرپایی است و در بیشتر موارد بیمار نیازی به بستری شدن ندارد، اما این کار باید در اتاقهای عمل مجهز و با وسایل مخصوص انجام شود تا با رعایت نکات بهداشتی، احتمال عفونت پس از این عمل کاهش یابد. اصول.. کاشت مو رایج ترین نوع جراحی کاشت مو است. در این روش، پزشک متخصص شما قطعات کوچکی از پوست سر حاوی فولیکول های سالم را بریده و به ناحیه ای که قرار است کاشته شود، منتقل می کند. پزشکان گاهی اوقات از یک پانچ کوچک و گرد برای برداشتن پوستی که 10 تا 15 تار مو دارد استفاده می کنند.
این فرآیند ممکن است چندین ساعت طول بکشد. اکثر افراد در حین جراحی بیدار هستند و هیچ بیهوشی استفاده نمی شود. علاوه بر این، پزشک قبل از انجام این جراحی از دارو برای بی حس کردن پوست سر استفاده می کند. با توجه به اینکه ریزش مو معمولا در جلو و پشت سر اتفاق می افتد و این دو ناحیه به شدت بر زیبایی و ظاهر افراد تاثیر می گذارد، بسیاری از افراد به دنبال راهی برای رفع این مشکل هستند. کاشت مو یکی از بهترین و موثرترین روش های درمانی برای رشد مجدد مو در نواحی طاسی است.
کال باعث طاسی می شود؟
آلوپسی مسئول بیشتر موارد ریزش مو است. به ژنتیک برمی گردد. سایر علل طاسی توسط عوامل مختلفی ایجاد می شود، از جمله:
انواع سرطان و شیمی درمانی
نا مناسب خوراک
استرس (استرس و اضطراب)
ابتلا به برخی بیماری های عفونی
عدم تعادل هورمونی
مقداری دارو بخور
همچنین ممکن است به این محتوا علاقه مند باشید:
کاشت ابرو چیست و چگونه انجام می شود؟ + قیمت، مزایا و عوارض
رمز عبور چیست؟ همه چیز در مورد بالم لب روی بدن
انواع روش های کاشت مو
نتایج کاشت مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است و افراد ممکن است با یک روش کاشت مو نتایج بهتری بگیرند. بنابراین برای انتخاب مناسب ترین روش کاشت مو، بهتر است به پزشک زیبایی مراجعه کنید و در مورد روش کاشت مو که مناسب شماست، مشاوره بگیرید.
پس از اینکه تصمیم به کاشت مو گرفتید، پزشک پوست سر شما را معاینه می کند. شما نباید اسکار آکنه یا جوش روی پوست سر خود داشته باشید، در غیر این صورت باید قبل از جراحی کاشت مو برداشته شوند. بسته به نوع فر، نوع مو و میزان تابش مورد نظر، مناسب ترین روش پیوند توسط پزشک انتخاب می شود. در زیر شما را با روند و جزئیات برخی از روش های کاشت مو آشنا می کنیم.
کاشت مو به روش پیلینگ (F.U.T);
در کاشت مو به روش FUT، پس از بی حسی موضعی، نوار باریکی از فولیکول های مو از پشت سر شما برداشته می شود، سپس گرافت هایی با 1 تا 4 تار مو از نوار بریده شده و برای پیوند به نواحی مورد نظر منتقل می شوند. جایگزین کردن
کاشت مو (F.I.T)
با روش کاشت مو FIT، عمل کاشت مو کمی طولانیتر است و گرافتهای استخراجشده باید در کمتر از ۴ ساعت به مکانهای مورد نظر کاشته شوند، بنابراین احتمال آسیب رساندن به فولیکولهای مو به صفر میرسد. عیب این روش که FUT ندارد بحث سرعت عمل کند آن است که برداشتن تمام گرافت ها و تکمیل کاشت مو به چندین روز زمان نیاز دارد.
روش کاشت مو (S.U.T.)
این روش کاشت مو یکی از پیشرفته ترین و محبوب ترین روش های کاشت مو در سال های اخیر می باشد. استفاده از دستگاه های ذکر شده در این روش منجر به برداشت بسیار دقیق ریزنمونه ها و در نتیجه کاهش احتمال آسیب و از بین رفتن سلول های پیوندی می شود.
روش کاشت مو (H.R.P.)
جراحی و ترمیم مو به روش HRP نسبت به سایر روش های کاشت مو دردناک تر و ناخوشایندتر است. با این روش جداسازی و جایگزینی فولیکول های مو به طور کامل با دستگاه های پیشرفته انجام می شود و می تواند تا هزار تار مو را انتقال دهد 14 همچنین با این روش بانک مو توسط خود شخص تهیه نمی شود بلکه از موهای طبیعی با ویژگی های مشابه از ظاهر مشتری استفاده خواهد شد.
روش کاشت مو (MF.I.T)
در روش کاشت موی طبیعی، موها از پشت و کنارههای سر مشتری برداشته میشوند و در نواحی طاس یا پراکنده از جمله وسط سر، سبیل، ریش و ابرو کاشته میشوند. امروزه با پیشرفت علم پزشکی این کار به دو روش جراحی میکروسکوپی (MF.U.T) و سایر روش ها (MF.I.T) انجام می شود. هر دو روش حذف موهای زائد FIT و FUT مشابه هستند و در هر دو روش مو به صورت میکروگرافت کاشته می شود و تنها تفاوت این دو روش در نوع حذف مو است. با روش FIT به جای بریدن پشت سر، موها به صورت بسیار ظریف و دانه ای با استفاده از دستگاه مخصوص برداشته می شوند.
کشش پوست یا آلوپسی پوست سر چگونه اتفاق می افتد؟
پزشکان همچنین از برداشتن پوست سر به عنوان کاهش آلوپسی یاد می کنند. در طی این روش، جراح بخش کوچکی از پوست سر شما را در جایی که نقطه طاسی شما قرار دارد، برمی دارد. سپس پوست مجاور را در جایی که مو است شل می کنند، آن را از نقطه طاس دور می کنند و دوباره سر جای خود می دوزند. کشیدن پوست سر برای لکه های طاسی در بالای سر و پشت سر ایده آل است. این قسمت ها معمولاً همراه با مو با پوست پوشیده می شوند. گاهی اوقات پزشکان برای دستیابی به پوشش کامل سر از برداشتن پوست سر و کاشت مو استفاده می کنند.
بعد از کاشت مو چه اتفاقی می افتد؟
پس از عمل کاشت مو، پوست سر تا حدودی حساس می شود و ممکن است در طول روز در ناحیه کاشت مو احساس خارش و درد داشته باشید. استراحت کافی به مدت 1-2 روز پس از جراحی کاشت مو بسیار مهم است. همچنین توصیه می شود تا ۲ هفته پس از جراحی کاشت مو از فعالیت هایی که باعث تعریق زیاد بدن می شود خودداری کنید. پس از جراحی کاشت مو، میتوانید داروهای مسکن خاصی را فقط طبق تشخیص و تجویز پزشک مصرف کنید، از جمله:
مسکن ها (مسکن ها)
مصرف آنتی بیوتیک های خاص برای کاهش خطر عفونت پس از جراحی
برای کاهش تورم بعد از جراحی از داروهای ضد التهابی استفاده کنید
بسیاری از پزشکان ماینوکسیدیل (Rogaine) یا داروی رشد مو فیناستراید (Propecia) را برای کمک به رشد مو تجویز می کنند. این داروها به کاهش یا جلوگیری از ریزش مو در آینده کمک می کنند. توصیه می شود بدون تجویز پزشک از آن استفاده نکنید.
معمولاً بعد از عمل کاشت مو، موهای زیر روییده 2 تا 3 هفته بعد از جراحی بیرون میآیند که ممکن است برای شما ناخوشایند به نظر برسد یا فکر کنید که جراحی موثر نبوده است. در واقع، این باعث می شود موهای جدید روی پوست سر شما و همچنین مناطقی که قبلاً طاس بودند رشد کنند. به طور کلی، اکثر افراد 8 تا 12 ماه پس از جراحی شاهد رشد موهای جدید خود هستند. [2]
عوارض کاشت مو
عوارض کاشت مو معمولا جزئی بوده و در عرض چند هفته ناپدید می شوند. با این حال، کاشت مو، مانند اکثر روش های درمانی، می تواند عوارض جانبی داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:
خواندن
عبور کند
التهاب پوست سر
چشم زخم
پوسته ای که روی پوست سر در جایی که مو برداشته یا کاشته شده است ایجاد می شود
بی حسی یا از دست دادن احساس در نواحی تحت درمان پوست سر
خارش و التهاب
التهاب یا عفونت فولیکول های مو که به نام (فولیکولیت) نیز شناخته می شود.
رشد مو به صورت توده های مو با ظاهری غیر طبیعی
برداشت شده از: https://payju.ir/content/لیست-کلینیک-های-کاشت-مو-در-شیراز